„Krist je put do obnove srca“

Od 28. do  30. ožujka  u našoj župi održala se duhovna obnova za mlade, pod nazivom „Krist je put do obnove srca“. Voditelj duhovne obnove bio je fra Tihomir Bazina.

 

Program je započeo u petak, 28. ožujka, u večernjim satima. Fra Tihomir je prisutnima izrazio dobrodošlicu, uz želju da duhovna obnova bude plodonosna i svima korisna.  Zatim je ukratko uveo sudionike duhovne obnove u program prve večeri. Uslijedilo je proučavanje Božje Riječi – Lectio Divina.  Budući da se nalazimo u korizmenom vremenu,  fra Tihomir je izabrao tekst koji govori o Isusovoj molitvi u Getsemanskom vrtu. Svatko je pronašao svoj kutak za meditaciju, u crkvenom dvorištu. Nakon meditacije, uslijedilo je klanjanje Križu.  Prisutnima su podijeljena srca, napravljena od papira, na koja su napisali osobne molitve, te ih stavili pred križ. Klanjanje je završilo pjesmom.

U subotu je program započeo radom u skupinama. Tema subotnje večeri bila je „Čistoća“. Sudionici su imali zadatak razgovarati o citatu koji su dobili u svojoj grupi. Svaka grupa imala je svog predstavnika, koji je nakon rada u skupinama  imao zadatak iznijeti o čemu su razgovarali i kako su shvatili određeni citat.  Radionice su urodile plodom, što se može zaključiti iz činjenice da su sudionici bili jako aktivni. Nakon izlaganja uslijedilo je svjedočenje dvoje mladih ljudi, Borisa i Tanje, koji su nam svojim primjerom pokazali da Bog preko nas može činiti čudesa, samo ako Ga u životu stavimo na prvo mjesto. Nakon ugodnog razgovora s Borisom i Tanjom, uslijedilo je klanjanje Presvetom oltarskom Sakramentu.

Nedjeljno poslijepodne započelo je pripremom za Svetu ispovijed. Vrhunac duhovne obnove bilo je euharistijsko slavlje, s kojim smo započeli nakon ispovijedi. Mladi su sudjelovali na Svetoj Misi pjevanjem, liturgijskim čitanjem i molitvom. Nakon Svete Mise, druženje se nastavilo u pastoralnom centru, uz zakusku koju je pripremila franjevačka mladež naše župe.

Nadamo se da će ovakvih duhovnih obnova biti još u našoj župi i da će se odazvati još veći broj mladih.

Više fotografija pogledajte OVDJE

 

Ružica Pehar

Top