Proslavljen sv. Nikola u D.V. Ograđeniku

Proslavu smo započeli duhovnom pripravom u četvrtak na sami blagdan sv. Nikole svaku večer u sv. Ispovijedi, sv. Krunici, pobožnosti i sv. Misi. Zajednička tema svih večeri bila je Godina vjere. Prvi dan predvodio je fra Petar Ljubičić iz Vitine  koji je govorio o vjeri sv. Nikole kao poticaju i nama danas.
Nakon sv. Mise uslijedilo je klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Drugu večer je predvodio fra Tihomir Bazina na temu Vjera ljubavlju djelotvorna gdje je istaknuo bogoslovne kreposti koje su zapravo neodvojive jedna od druge i kako ih je potrebno živjeti.

 

 

 

Treću večer predvodio je ovogodišnji mladomisnik fra Josip Serđo Ćavar iz Posušja na temu Vjera snaga za život gdje je kroz Sveto pismo i crkvene dokumente približio nam što znači i kakva nam vjera treba.
U nedjelju, 17. studenoga svečano misno slavlje je predvodio fra Miro Šego, župnik iz Čitluka. Prije sv. Mise prethodila je procesija oko crkve s pjevanjem Litanija. Fra Miro u svojoj nadahnutoj propovijedi je orisao lik sv. Nikole i potrebe danas da svjedočimo vjeru u nimalo lakom vremenu. Sv. Nikola se nije bojao, nego je hrabro svjedočio, tako je potrebno i nama danas. Nakon sv. Mise uz druženje puk je kratko ostao ispred crkve u prelijepom vremenu i kasnije nastavili kod svojih domova.
Sv. Nikola Taveliću, moli i zagovaraj nas kod Boga!

 

 

 

 Top