U Donjoj Blatnici održan humanitarni koncert "Za naše anđele"

Više tisuća posjetitelja okupilo se sinoć na prostranom platou ispred crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici. Ljudi iz svih krajeva Hercegovine, ali i šire u Donju Blatnicu došli su dobro se zabaviti i podržati humanitarnu akciju koju je pokrenuo Mate Bulić. Prošle godine Mate Bulić i prijatelji upriličili su nezaboravan koncert s kojega je sav prihod bio namijenjen uređenju okoliša župne crkve, a ove godine, na inicijativu Maria Odaka, prihod od koncerta namijenjen je Udruzi roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ iz Čitluka.

Prije samog početka koncerta „Za naše anđele“ okupljenom mnoštvu se na dolasku i iskazanoj humanosti zahvalio fra Dario Dodig, nakon čega su djeca iz Udruge „Susret“ praćena članovima čerinske Frama i Matom Bulićem premijerno izvela pjesmu „Budi mi prijatelj“.

Poziv na prijateljstvo označio je početak koncerta, a snažnu poruku okupljenima odaslala je i talentirana Lucija Hrstić. Glazbenica koja sama piše i sklada sakralne pjesme i dosad u svojoj glazbenoj riznici ima 30-ak pjesama koje u sebi nose snažne poruke i potiču nas sve na razmišljanje otpjevala je himnu Udruge „Susret“ „U svakom je čovjeku skriven anđeo“.

Uz veliki broj estradnih zvijezda pozivu na humanost odazvali su se brojni gospodarstvenici, političari, sportaši i mnoge druge poznate ličnosti. Među njima je bio i gradonačelnika Grada Zagreba Milan Bandić koji je također pozdravio okupljene.

„Drago mi je da smo zajedno. Drago mi je da vidim da vas ima ovoliko večeras ovdje. Imate pozdrav i od pobjednika 298. Sinjske alke, jer idem kod njega na slavlje u Sinj, Ante Zorice i molim vas jedan veliki pljesak i za njega... Drago mi je doći u moju zemlju ovdje, svetu zemlju Hercegovinu, ponosan što vučem korijene odavde i što je moj izvor glavni grad svih Hrvata, a to je Zagreb. Molim vas jedan veliki pljesak za Hercegovinu i za Zagreb. I na koncu želim vam puno uspjeha, nemojte zaboraviti na školu, gradite našu Domovinu i gradite našu Hercegovinu. Ostanite na korijenima, a ovi koji će otići vani nemojte nikada zaboraviti svoj kraj sijući dobro i gradeći karijeru ma gdje bili“ poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Mate Bulić koncertom „Za naše anđele“ pokrenuo je lavinu dobra, a lavinu oduševljenja izazvalo je i njegovo pojavljivanje na pozornici. Bulić je u glas s vjernim fanovima otpjevao nekoliko pjesama, nakon čega su uslijedili nastupi grupe Gabriel, klape Broćanski bećari, klape Kruševo, Jurice Pađena i Pađen benda, Zorana Begića, Harija Rončevića, Pamele Ramljak i Dario Panža, Đanija Stipaničeva, Tihe Orlića, Joze Vučića, Siniše Vuce, Marka Perkovića Thompsona i Ivana Zaka.

Uz obećanje novog druženja na istom mjestu dogodine svojim drugim nastupom koncert je zaključio kralj dobre atmosfere i veliki humanitarac Mate Bulić.

Djeca iz Udruge „Susret“ cijeli su koncert pratila smještena uz binu, a po silasku s pozornice izvođači su se spremno fotografirali s „našim anđelima“. U ime svih članova Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ iz Čitluka na predivnoj večeri, podršci, pomoći u radu i iskazanoj humanosti svima se zahvalila gospođa Jasminka Vasilj, predsjednica Udruge „Susret“.

Program velikog humanitarnog koncerta „Za naše anđele“ u Donjoj Blatnici vodili su Vlatka Martinović i Dragan Soldo.

Više fotografija s koncerta pogledajte OVDJE.

Citluk.ba

Top