Župne obavijesti 9.6.2024

 DESETA NEDJELJA KROZ GODINU 9.6.2024.

1. Iduća nedjelja je JEDANAESTA KROZ GODINU. Raspored misa u našoj župi je po redovitom rasporedu.
 
2. U iduću nedjelju je slavlje svete krizme u našoj župi u 11 sati. Krizmanici i kumovi trebaju doći u 10:30. Sveta ispovijed za krizmanike, kumove i roditelje bit će u subotu u 10 sati, a nakon toga generalna proba. Slavlje svete krizme snimat će i fotografirati služeni snimatelji i fotografi. Molimo vas, da ne hodate s mobitelima oko oltara i ometate svetu misu. Iza krizmanika u klupama bit će njihovi roditelji.
 
3. U utorak je pobožnost sv. Anti u 19 sati, a tim i završavamo pobožnost trinaest utorak u čast sv. Ante.
 
4. U četvrtak je sv. Ante, svete misa u župnoj crkvi su ujutro u 7 i uvečer u 19 sati. Nakon večernje mise bit će euharistijsko klanjanje. Sv. Ante svečano se slavi u župi Humac gdje su svečane mise u 11 i 19 sati i u župi Ploče – Tepčići gdje je sveta misa u 11 sati.
 
5. Ovaj tjedan završavamo s pastoralnim aktivnostima i susretima zajednica za ovu pastoralnu i školsku godinu u našoj župi. Djecu, mladi i sve druge vjernike potičemo da i preko ljeta dolaze na svetu misu.
 
6. Ako bude lijepo vrijeme u petak, planirali smo ići na izlet s dječjim zborom i ministrantima (svi ministranti iz župe). Polazak je u 8 sati ispred župne crkve na Čerinu.
 
7. Dobili smo obavijest od „Dječjeg vrtića Čitluk“ o upisu djece u vrtić za novu radnu predškolsku godinu. Upis traje od 1. do 30. lipnja. Zgrada vrtića nalazi se pokraj Doma Zdravlja u Čitluku.
 
8. Danas od tiska imate: Svjetlo riječi, Crkva na kamenu, Glasnik Srca Isusova i Marijina i Katolički tjednik.
 
9. Zadnjih dana umrla je Manda Zovko, pokopana je na groblju u Čalićima.
Top