Župne obavijesti 5.5.2024

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA 5.5.2024.

1. Iduća nedjelja je SEDMA VAZMENA. Raspored misa u našoj župi bit će po sljedećem rasporedu: Čerin u 8; D. M. Ograđenik u 9; D. Blatnica u 9.30; blagoslov polja: Čalići, Šarčevo groblje i G. Čmarevac u 11 sati.

2. U utorak je pobožnost sv. Anti u 19 sati.

3. U četvrtak je svetkovina Uzašašća – Spasova. Raspored misa u našoj župi je po sljedećem rasporedu: Čerin u 8, D. M. Ograđenik u 9 i D. V. Ograđenik u 10.30 sati; blagoslov polja: Podišta i Bakri u 11 sati. U četvrtak neće biti krunice, večernje mise i klanjanje.

4. Svoju ženidbu najavljuju zaručnici:

MARIO VASILJ, sin Jurin i Tanje r. Paponja iz Međugorja i

KATARINA IVANKOVIĆ, kći Gorana i Jasne r. Doko iz D. Hamzića.

Bilo im sretno i blagoslovljeno!

5. Napominjemo vam i pozivamo vas, da dolazite na svibanjsku pobožnost u župnoj crkvi na Čerinu. Krunica započinje u 18.30, a nakon toga sveta misa u 19 sati.

6. Primanje misnih nakana. Ostavit ćemo još 15 dana za primanje misa za vaše pokojne na karticu, a nakon toga primat ćemo mise za pokojne bez kartice dok se ne popune svi termini i onda ćemo zaključiti primanje misa za pokojne u ovoj godini.

7. Nakon povratka iz Švicarske naš subrat fra Mićo Pinjuh boravio je s nam jedno vrijeme ovdje na Čerinu. Uprava naše Provincije fra Miću je rasporedila u naš samostan u Slano. Fra Mići zahvaljujemo za lijepe trenutke zajedničkog života, za bratsko zajedništvo i pomoć u pastoralnim aktivnostima. Želimo mu Božji blagoslov i dobro zdravlje na novom mjestu gdje će provoditi umirovljeničke dane.

8. Danas od tiska imate: Glasnik sv. Stjepana, Naša ognjišta i Katolički tjednik.

9. Zadnjih dana umrla je Slavka Petrović, pokopana je na groblju Elezovac.

 

Top