Župne obavijesti 31.3.2024

1. Svim župljanima Uskrs čestitaju: biskup Petar, provincijal fra Jozo, a isto tako mnoge institucije i pojedinci uputili su svoju čestitku. Još jednom i mi fratri i časne sestre koji djelujemo u ovoj župi svim župljanima, a posebno svim starijim i bolesnim osobama želimo sretan i blagoslovljen Uskrs.

2. Iduća nedjelja je DRUGA VAZMENA – MALI USKRS. Raspored misa u našoj župi bit će redovitom rasporedu.

3. Sutra je Uskrsni ponedjeljak, misa je u župnoj crkvi u 8 sati i u Podadrežnju u 11 sati.

4. Večernje mise u župnoj crkvi utorkom i četvrtkom bit će u 19 sati.

5. Prva sveta pričest je u nedjelju u 11 sati. Djeca i roditelji trebaju doći pola sata ranije. Prva sveta ispovijed je u subotu u 10 sati. Poslije ispovijedi je kratka proba.

Slavlje prve pričesti snimat će i fotografirati služeni snimatelji i fotografi. Molimo vas, da ne hodate s mobitelima oko oltara i ometate svetu misu. Iza djece u klupama bit će njihovi roditelji. Preporučamo da onima koji nisu povezani s prvopričesnicima da idu na ranu misu, da se ne stvara gužva.

6. Hvala svima koji su pridonijeli da Sveto - vazmeno trodnevlje prođe ovako lijepo i dostojanstveno: fratrima, časnim sestrama, pjevačima, čitačima, ministrantima malim i velikim, prakanaturima, framašima, trećarima, onima koji su nosili križ te svima onima koji su nam ovih dana na bilo koji način pomagali.

7. I ovom prilikom želimo vam zahvaliti za svako dobro učinjeno prema nama, a i onima koji su u potrebi. Posebno vam hvala za korizmene pakete koje smo podijelili siromašnim u našoj župi, a ono što je ostalo prije Uskrsa odvezli smo u banjalučku biskupiju i rasporedili u nekoliko župa te sestrama Majke Terezije koje vode pučku kuhinju. Također vam hvala i za misijske kasice koje ste donijeli za potrebe siromašne djece u Africi.

8. Svoju ženidbu najavljuju zaručnici:

DANIEL SULIĆ, sin Mirin i Dijane r. Smoljan iz Čitluka i

MARA ŠKEGRO, kći Bože i Nade r. Doko iz D. Hamzića.

ROBERT ŠEVO, sin Marinov i Slavice – Jelene r. Božić iz D. Hamzića i

ANTONIJA ŠKEGRO, kći Mladena i Mirjane r. Skoko iz Služnja.

Bilo im sretno i blagoslovljeno!

9. Danas od tiska imate: Glasnik Srca Isusova i Marijina.

10. Zadnjih dana umrle su: Julijana Odak, pokopana je na Šarčevu groblju i Anica Radišić, pokopana je na Elezovcu

 

Top