Župne obavijesti 23.3.2024

 1. Iduća nedjelja je VAZAM - USKRS. Raspored misa u našoj župi je po ustaljenom rasporedu.

2. Započinjemo Veliki tjedan kad na poseban način razmišljamo o Isusovoj patnji, muci i smrti. Ovaj tjedan nije lijepo organizirati nikakva slavlja, a ni slušati preglasnu glazbu. Svi trebamo u šutnji i molitvi biti povezani s Isusom.

3. Priliku za ispovijed imate još ova tri dana prije jutarnje i utorak prije večernje mise. Lijepo bi bilo da se svi ispovjedite, a i druge iz svoje obitelji potaknete da dođu na ispovijed.

4. Na Veliki četvrtak misa večere Gospodnje slavi se u župnoj crkvi u 19 sati, a nakon svete mise ostat ćemo u bdijenju do 24 sata. Crkvena zvona ne zvona od mise Večere Gospodnje do mise Vazmenog bdijenja.

5. Put križa na Veliki petak kreće u 16 sati iz D. M. Ogrđenika pa do župne crkve. Kad dođemo do župne crkve oko 18 sati započet ćemo s obredima Velikog petka. Na Veliki petak je obvezan post i nemrs. Milostinja je namijenjena za održavanje Svetog Groba u Jeruzalemu. Oni koji su se prijavili za nošenje križa i koji će čitati tekstove neka dođu pola sata ranije u crkvu u D. M. Ograđeniku radi dogovora. Lijepo bi bilo da pokupite smeće uz put kuda ići put križa.

6. Na Veliku subotu prijepodne u crkvama nema nikakvih obreda, a neće biti vjeronauka za prvopričesnike, ministrante i probe dječjeg zbora.. Obredi na Veliku subotu započinju u 20 sati. Napominjemo da ponesete svijeće. Na kraju mise bit će blagoslov jela.

7. U Svetom trodnevlju: Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i Uskrs te na Uskrsni ponedjeljak župni ured neće raditi. Ako imate nešto obaviti učinite to prije ili poslije ovih Velikih dana, a u hitnim slučajevima možete doći u bilo koje vrijeme.

8. Još jednom napominjemo da Misijske kasice donesete na veliki četvrtak i stavite ih pred oltar.

9. Molimo vas, da ovih dana pripazite na parkiranje automobila u dvorištu crkve i župne kuće.

10. Danas od tiska imate: Glasnik mira, Katolički tjednik i Franjinim stopama.

11. Zadnjih dana umro je Jozo Dugandžić, pokopan je na Dugandžića groblju. 

Top