Župne obavijesti 11.2.2024

ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU 11. 2. 2024. 

 

  1. Iduća nedjelja je PRVA KORIZMENA. Raspored svetih misa u našoj župi je po ustaljenom rasporedu.
  2. Čistom srijedom ili Pepelnicom započinje korizma, a taj dan je obvezan post i nemrs. Svete mise su u 7 i 18 sati, a obred pepeljanja bit će na obadvije mise.
  3. U četvrtak je redovita večernja misa, a prije mise molit ćemo krunicu i nakon svete mise bit će klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.
  1. U petak ćemo imati Put križa u svim crkvama po sljedećem rasporedu: D. Blatnica i D. M. Ograđenik u 17 sati, D. V. Ograđeniku u 18 i Čerinu u 18.30.

Samo za Donji Mali Ograđenik: Dosadašnjih godina u ovoj filijalnoj crkvi pobožnost Puta križa bila je bez mise. U župi su, u zadnje vrijeme djelovala samo dvojica svećenika pa nisu mogli fizički sve stići. Budući da je sada nas više, dogovorili smo se da nakon pobožnosti slavimo misu, ali nećemo uzimati misnu nakanu. Ako opet u nekom određenom vremenu u župi ostane manje svećenika, vraćamo se na staro, neće biti petkom mise, samo Put križa. Nadamo se da ćete imati razumijevanja.

  1. Tko želi može uzeti Misijske kasice i skupljati za siromašnu djecu u Misijama. Kasice se nalaze na izlazu iz crkve (ispred župnog ureda na polici), a vratit ćete ih na Veliki četvrtak.
  2. Kako smo već najavili u Glasniku planiramo u korizmi pročitati cijelo Sveto pismo. Tko želi čitati neka se prijavi u župnom uredu.
  3. Naši framaši i FSR u ovoj korizmi osmislili su humanitarnu akciju „Korizmeni kalendar“ za siromašne u našoj župi, a ako bude viške hrane i namirnica proslijedit ćemo u neke ustanove kao i prošle godine. Nakon mise možete uzeti kalendar (na izlazu iz crkve i ispred župnog ureda), a na njemu se nalaze upute kako sudjelovati. Svaki dan u korizmi treba izmoliti neku od molitava ili koju od namirnica trebate nabaviti i staviti u paket, a paket ćete donijeti u Pastoralni centar na Cvijetnicu ili taj vikend.
  4. U korizmi, 9. ožujka planiramo ići na hodočašće stopama Drinskih mučenica, na Pala i u Goražde. Karta košta 30 KM. Prijaviti se možete u župnom uredu.
  5. Ove godine, 4. svibnja u Gospiću će se održati susret Hrvatske katoliče mladež. Na taj susret ići ćemo organizirano iz naše župe, a prijaviti se treba najkasnije do 31. ožujka. Na ovaj susret ići će naši Framaši. Oni koji nisu u Frami, a žele ići neka se jave osobno župniku.
  6. Danas od tiska imate: Glasnik sv. Stjepana, Svjetlo riječi, Crkva na kamenu, Radosna vijest i Katolički tjednik.

 

Top