Jaslice župe Čerin na izložbi jaslica u Mostaru

Povodom 800. obljetnice od kada je sveti Franjo upriličio prve žive jaslice u Grecciu franjevci i franjevke iz cijele Hercegovine priredili su izložbu jaslica u u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Tu se nalazi oko 50-ak jaslica koje su izrađivali članovi Franjevačkog svjetovnog reda, Frame i Školske sestre franjevke. Sve jaslice su rađene ručno od raznih materijala. Geslo ove izložbe su riječi svetog Franje: Želim oživjeti uspomenu na ono Dijete rođeno u Betlehemu.

Na ovoj izložbi mjesto je pronašlo čak deset jaslica iz naše župe. Naši Trećari i Framaši su vrijedno pleli i heklali, te zajedno izrađivali jedne velike pletene jaslice. Jedne jaslice je izvezla naša župljanka Velentina, a osam izložaka je raznim tehnikama i od različitih materijala napravila naša vrijedna Sanda.

Izložbu je na blagdan svete Lucije 13.12. svečano otvorio provincijal fra Jozo Grbeš. Izložba se može pogledati svakim danom od 15 do 20 sati sve do Badnjeg dana 24.12. u Galeriji Rondo u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.

Pozivamo sve vas da posjetite ovu zanimljivu izložbu. Probudimo uspomenu na Dijete Isusa koje je danas u srcima mnogih zaboravljeno!

 

Top