Izlet velikog župnog zbora sv. Stjepana 2023

 U subotu, 4. studenoga, u pratnji župnika fra Velimira, članovi Velikog mješovitog zbora sv.Stjepana uputili su se na tradicionalni godišnji izlet. Moglo bi se reći i da je to bilo malo hodočašće, jer su molitva i duhovne pjesme bili neizostavni dio putovanja.

 Uz vedro raspoloženje, koje nisu mogli poremetiti tmurni oblaci, putovali su najprije u Tihaljinu i crkvu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, potom u Drinovce i crkvu svetoga Mihovila te na koncu u Imotski, odnosno crkvu sv. Franje Asiškoga. Na svakom odredištu dočekali su nas ljubazni domaćini - naši franjevci, upoznali nas s povijesti župa i crkava, te u svakoj od njih su zapjevali i u tišini srca izrekli svoje osobne molitve.
U drinovačkoj ljepotici - crkvi sv.Mihovila, slavili su svetu misu, a nakon izlaska iz crkve dočekalo ih je sunce i pratilo u nastavku putovanja do Imotskoga.
Toplo i širokogrudno dočekao nas je i ugostio gvardijan fra Zoran Kutleša, koji nam je bio vodič do Crvenog i Modrog jezera te imotske tvrđave Topane. Na povratku doma posjetili su Avanturistički park "Peć Mlini" te dojmljivu Ravlića pećinu, zahvalni Bogu na ljepotama našeg podneblja, ali i na ljepoti zajedništva. Bogu hvala!

 
 
Top