Proslavljen sveti Nikola Tavelić u DVO

 U nedjelju, 12. studenoga 2023. godine na svetoj misi u 11:00 sati proslavljen je sv. Nikola Tavelić, patron filijalne crkve u Donjem Velikom Ograđeniku.

Sv. Nikola Tavelić je prvi hrvatski svetac, franjevac i mučenik.
1889. godine je postao blažen, a 21.lipnja 1970.proglašen je prvim hrvatskim svecem. Životna vodilja mu je bila vrednovanje duhovnoga života i sam je zaključio da je za njega "život Krist, a smrt dobitak".
Misno slavlje je predslavio velečasni don Željko Majić uz koncelebraciju čerinskoga župnika fra Velimira Bagavca.
Don Željko se osvrnuo na život i djelovanje sv. Nikole i poručio nam kako je duhovni život nešto dublje, više i u tome se očituje ljubav Božja u nama i oko nas. Naglasio je kako svi mi trebamo Božju pomoć i da nas od Kristove ljubavi ništa ne može rastaviti.
Svetoj misi su nazočili štićenici Caritasa ove biskupije iz Mostara čije su se rukotvorine mogle kupiti nakon sv.mise kako bi se njihov rad podržao.
Nakon sv. Mise mještani sela su organizirali zajedničko druženje u osnovnoj školi, a budući da crkva u D. V. Ograđeniku slavi 50 godina od svog prvog blagoslova, ovaj veliki jubilej biti će proslavljen u vrijeme Došašća. Naime, gradnja crkve je započela 1969.a prva sveta misa je slavljena u vrijeme Božića 1971. god.
Misno slavlje pjesmom uveličao je zbor iz Donjeg Velikog Ograđenika pod vodstvom Danijele Soldo.

Radujemo se ovome velikome jubileju i stavljamo se u molitve sv. Nikoli Taveliću.

 

Top