Početak nove školske godine 2023/24

Svetom misom u župnoj crkvi sv. Stjepana u Čerinu, jutros u 9.00 sati, započela je nova školska 2023./2024. godina. U prepunoj crkvi okupili su se učenici, roditelji, i svi zaposlenici Osnovne škole Čerin, te područnih škola u Donjoj Blatnici i D.V. Ograđeniku. Svetu misu predvodio je župnik fra Velimir Bagavac.

Župnik se u prigodnoj homiliji obratio učenicima približavajući im riječi današnjeg Evanđelja, ali i savjetujući ih kako biti dobar i marljiv učenik, te kako pravilno iskoristiti vrijeme darovano od Gospodina. Župnik se obratio i roditeljima i prosvjetnim djelatnicima potičući ih kako biti primjer djeci, jer oni najviše uče iz naših primjera. Svojim pjevanjem misno slavlje obogatio je Mali dječji zbor pod vodstvom s. Slavice i Mladena Mandže.

Na kraju misnog slavlja učenicima se obratio ravnatelj škole Pero Petrušić. Ravnatelj je jednom poučnom pričom potakao djecu da ne izostaju s nastave bez razloga, te potakao roditelje da paze na izostanke djece iz škole. Učenici su dobili naputak o vremenu boravka u školi, a raspored sati će biti objavljen na web stranici škole.

Svim učenicima i nastavnicima želimo blagoslovljenu i plodonosnu novu školsku godinu!Top