Put Križa kroz našu župu 2023

Vjernici župe sv.Stjepana Prvomučenika Čerin već tradicionalno na Veliki petak oživljavaju Kristovu muku kroz zajednički hod i molitvu od crkve u Donjem Malom Ograđeniku do župne crkve u Čerinu.

I ove godine na Veliki petak, 7. travnja s početkom u 16 sati upriličena je pobožnost Križnog puta od Donjeg Malog Ograđenika do Čerina. Sudjelovao je jako velik broj župljana.

Pobožnost je predvodio fra Marinko Šakota, koji je na samom početku pozdravio nazočne i dao upute.  Veliki drveni križ od prve postaje do župne crkve nosili su križonoše. Između postaja pjevali su se napjevi Puta križa i molila se krunica. U organizaciji Puta križa osim naših fratara sudjelovala je Frama i Liturgijska skupina koja djeluje u našoj župi.

Po dolasku na Čerin, kod župne crkve, fra Marinko je uputio riječi zahvale i poticaja, a nakon toga smo nastavili s obredima Velikog petka. Obrede su predvodili naši fratri fra Velimir, fra Stjepan i fra Marinko uz sudjelovanje mnoštva vjernika.

Prateći našeg Spasitelja kroz postaje Križnog puta postajemo svjesni i svojih životnih križeva, te pronalazimo novu snagu da ih nosimo. Posebno je važno da razumijemo da samo po križu dolazi spasenje, da poslije Velikog petka dolazi i Nedjelja uskrsnuća.

Marijana Barbarić 

Top