NEDJELJA DOBROG PASTIRA - MOLITVA ZA NOVA DUHOVNA ZVANJA

Gospodine Isuse, Dobri pastiru, koji si darovao svoj život da bi svi imali život, podaj i nama vjerničkoj zajednici prosutoj po cijelom svijetu, puninu toga života i daj da postanemo sposobni svjedočiti ga i drugima naviještati.

Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života, svim osobama koje su Tebi posvećene, posvećene službi Crkve, neka budu radosne u svom darivanju, neumorne u svom služenju, velikodušne u svojoj žrtvi; i njihov primjer neka otvara druga srca da poslušaju i slijede Tvoj poziv.Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života kršćanskim obiteljima, da budu žarke u vjeri i u crkvenom služenju, te da pospješuju tako nastanak i razvoj novih posvećenih zvanja. Gospodine Isuse, podaj puninu svog života svim ljudima, naročito mladićima i djevojkama koje pozivaš u svoju službu; prosvijetli ih kod izbora; podrži ih u vjernosti; učini da budu hrabri i spremni darovati svoj život po Tvom primjeru, da bi drugi imali život.

_ _ _ _ _ _ _ _

Gospodine Isuse, Dobri pastiru, koji si darovao svoj život da bi svi imali život, podaj i nama, vjerničkoj zajednici prisutnoj po cijelom svijetu, puninu toga života i daj da postanemo sposobni svjedočiti ga i drugima ga naviještati. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim osobama koje su posvećene tebi, posvećene službi Crkve. Nek budu radosne u svom darivanju, neumorne u svom služenju, velikodušne u svojoj žrtvi, i neka njihov primjer otvara druga srca da poslušaju i slijede tvoj poziv. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života kršćanskim obiteljima da budu žarke u vjeri u crkvenom služenju te da tako pospješuju nastanak i razvoj novih posvećenih zvanja. Gospodine Isuse, podaj puninu svoga života svim ljudima, osobito mladićima i djevojkama koje pozivaš u svoju službu. Prosvijetli ih kod izbora, podrži ih u vjernosti, učini ih hrabrima i spremnima darovati svoj život po tvom primjeru da bi drugi imali život.

bl. Ivan Pavao II.

 

Gospodine Isuse Kriste, veliki i vječni svećeniče, žalosno je tvoje srce, kad vidiš ovce bez pastira. Zato u tvoje ime i po tebi molimo nebeskog Oca, da pošalje poslenike u svoju žetvu. Isuse, dobroto beskrajna, učini da kršćanski roditelji odgajaju svoju djecu u duhu požrtvovnosti i da velikodušno daruju u tvoju službu one, koje ti pozoveš.

Učitelju apostola, odaberi i privuci između naše drage mladeži one koji će nam prikazivati žrtvu svete Mise, dijeliti svete sakramente, te moliti i žrtvovati se za nas.

Dobri Pastiru, čuvaj ih od vanjskih i nutarnjih pogibelji i daj im ustrajnost u svetom zvanju da postanu i budu svećenici po tvojem presvetom srcu. Neka puni vjere i ljubavi prema tebi i tvojoj svetoj Crkvi nesebično posvete sve svoje snage za održavanje i širenje tvoga kraljevstva u neumrlim dušama.

Majko Marijo, čuvaj naša sjemeništa, da iz njih izađe mnogo svetih svećenika, koji će našem narodu sačuvati najveće blago svete vjere. Amen

Bože, daj nam svećenika!
Bože, daj nam mnogo svećenika!
Bože, daj nam mnogo svetih svećenika!

_ _ _ _ _ _ _ _

Gospodine Isuse,

svojim Apostolima, nakon uskrsnuća,

povjerio si dragocjeno poslanje:

„Idite i učite sve narorode…“, obećavši njima i nama:

“Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“.

Tražio si od svojih učenika  da se brinu za mnoštvo,

kojem si želio dati ne samo hranu koja taži glad,

već ukazati na hranu vječnoga života.

Iz tog pogleda ljubavi izvire još i danas

za svakoga od nas Tvoj poziv:

„ Molite Gospodara žetve,

da pošalje radnika u žetvu svoju“.

 

Pomozi nam shvatiti, o Gospodine,

da odgovoriti na tvoj poziv znači

suočiti se mudro s poteškoćama života,

jer znamo da „Učenik nije veći od svojeg učitelja“.

Hvala, Gospodine, za ganutljive primjere

koje nam uvijek daješ;

koji su kadri nadahnuti tolike mlade

da slijede Tebe koji si Život

i po kome nalazimo istinski smisao

i radost našemu životu.

Hvala Ti za tolike svjedoke

čiji život je postao misija,

u kojoj slobodni od svega,

navještaju Tebe

s neviđenom originalnošću i čovječnošću.

 

Sveta Marijo, Kraljice apostola, Majko nade,

nauči nas vjerovati, nadati se i ljubiti.

Zvijezdo mora, sjaji nad nama,

učini nas „misionarima nade“

i vodi nas na našem putu. Amen!

Papa Benedikt XVI.

Top