Kušanje mladog vina u Gradnićima

Kušanje mladog vina

I ove godine u župi sv. Blaža u Gradnićima, četvrti put zaredom, biti će upriličeno kušanje mladoga  vina koje će se održati u nedjelju 8. siječnja 2023. godine nakon pučke mise u 11 sati.Manifestacija će se održati ispred prostorija starog podruma i stare blagovaonice. 

Svi naši župljani ali također i župljani susjednih župa koji žele sudjelovati i imaju vlastito domaće vino te ga žele donijeti na kušanje dobro su došli.

Ove godine manifestacija će trajati dva danavino je potrebno donijeti u subotu 7.1.2023. od 8:00 do 12:00 sati. 

Vino za ocjenjivanje je potrebno priložiti u staklenim bocama od 0,75 ili 1 litra bez etikete. 

Kvalitetu vina ocjenjivat će tri enologa iz našega kraja: Tihomir Prusina, Marina Tomić i Josip Martinović, a za najbolje će biti pripremljene nagrade.

U nedjelju 8.1.2023. na blagdan Krštenja Gospodinovog poslije pučke mise u Gradnićima (misa je u 11 sati)  biti će proglašenje pobjednika i zajednički ručak. 

Cilj ove manifestacije je blagoslov vina iz župe, okupljanje i druženje župljana, promocija najstarijeg vinskog podruma u BiH, razmjena iskustava i mišljenja o vinima…

Organizatori se nadaju kako će ova manifestacija prerasti u tradicionalnu te da će biti prepoznatljiv događaj u župi sv. Blaža u Gradnićima.

 

Top