ODRŽANA PROMOCIJA ZVANJA U ČERINU

Na prvu korizmenu nedjelju, 17. veljače 2013., postulanti i novaci Hercegovačke franjevačke provincije po treći put su svjedočili svoje zvanje. Nakon Ljubuškog i Gradnića na red je došao i Čerin.

Nakon poziva župnika fra Daria Dodiga da dođemo promovirati duhovna zvanja u njegovu župu, mi smo se vrlo rado odazvali. U 11 sati počeo je put križa koji je predvodio župnik. Nakon puta križa započela je sveta misa koju je predvodio fra Josip Vlašić, promicatelj zvanja. U koncelebraciji su još bili fra Slavko Soldo koji je navjestio Evanđelje i fra Miljenko Mika Stojić. Fra Josip je u kratkoj propovijedi o duhovnom zvanju istaknuo tri ključna trenutka koja se događaju kod duhovnog poziva: čuti poziv, prihvatiti poziv i odgovoriti na poziv. Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličali su postulanti i novaci pod ravnanjem fra Stanka Mabića, meštra postulanata.

Nakon svete mise okupljenim vjernicima svoje svjedočanstvo iznijeli su postulanti i novaci. Fra Josip je bio moderator programa, a između svjedočenja su pjevali postulanti i novaci uz pratnju fra Joze Mandića (gitara) i fra Luke Ćorića (klavijatura). Postulaturu je predstavio Luka Baković, a svoje svjedočenje je iznio Renato Galić. O novicijatu je govorio fra Jozo Mandić, a svoje je svjedočanstvo s okupljenom zajednicom podijelio fra Emanuel Letica.

Za kraj treba zahvaliti dragom Bogu što nam je omogućio da pokažemo da i danas ima onih koji pokušavaju nasljedovati njegovog sina po primjeru svetog Franje. Također treba zahvaliti župniku fra Dariu Dodigu što nam je dao priliku da u njegovoj župi „provociramo“ mlade načinom života koji smo odabrali. Mi smo posijali sjeme, a ostalo je u rukama Onoga koji je i nas pozvao.

FOTOGRAFIJE

Top