PROSLAVA BLAGDANA SV. ILIJE NA GRADINI

 

 

Na Gradini u Donjem Malom Ograđeniku u petak je proslavljen blagdan sv. Ilije, nebeskog zaštitnika ovog mjesta i jednog od zaštitnika BiH. Sveto misno slavlje predslavio je fra Bože Milić, župnik mostarske župe Sv. Petra i Pavla, uz kojeg su u suslavlju bili: fra Tihomir Bazina, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk i fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići.

Propovijedajući na misnom slavlju fra Bože je govorio o sv. Iliji, te je istaknuo važnost strpljivosti, naglašavajući da se izreka „Strpljen, spašen“ nebrojeno puta potvrdila u svakodnevnom životu.

– Jako je važno u životu ne izgubiti se. Polako. Treba sačuvati svoj mir… Trebat će još mnoge stvari započeti i dovršiti. Ne smijemo se gubit. Valja ostati miran, pribran i staložen, ne ljutiti se na Boga, na ljude, na svoje bližnje. Mnogi se ljute na same sebe. Mnogi su nezadovoljni sa sobom i ti su sebi najveći neprijatelji. Nitko ti ne može naškoditi kao ti sam sebi kada udariš na svoje srce, svoj želudac, na svoje živce. Onda ćeš se sigurno razboljeti. Braćo i sestre, sa sobom treba polako, treba čuvati mir kako bi on bio blagi lahor u našem životu… Sv. Iliji je grmilo, treslo mu se pod nogama, sijevalo, puhalo, a onda se smirilo. Nekada treba čekati. Mi ljudi danas hoćemo sve ovdje i sada. To ne može. To uopće nije prirodno – poručio je okupljenima fra Bože Milić u dijelu svoje propovijedi.

Svojim pjevanjem ovo misno slavlje uveličao je zbor iz Donjeg Malog Ograđenika, a na kraju misnog slavlja župnik fra Tihomir Bazina je uputio riječi zahvale svima koji su sudjelovali u proslavi blagdana sv. Ilije, nakon čega je uslijedilo tradicionalno pučko veselje na obližnjem sportskom centru.

Fotografije možete pogledati OVDJE. 

citluk.ba

Video

    

            

       

Župa Svetog Stjepana Prvomučenika

Top