Polaganje svečanih zavjeta u Mostaru

U nedjelju, 16. rujna 2012., na večernjoj svetoj misi u 18 sati, u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, četvorica naše braće položit će svoje svečane (doživotne) zavjete. Kandidati za svečane zavjete su: fra  Hrvoje Miletić, rođen 1975., iz župe  Svih Svetih, Sesvete-Zagreb fra  Antonio Šakota, rođen 1986., iz  župe Krista Kralja, Čitluk fra  Dario Galić, rođen 1987., iz župe sv.  Stjepana, Čerin fra  Goran Azinović, rođen 1988., iz  župe sv. Jakova apostola, Međugorje.

Ova četvorica kandidata u novicijat su ušli 15. srpnja 2007. na Humcu. Prve redovničke zavjete položili su 13. srpnja 2008. na Humcu.

Ljetos su obavili jednomjesečnu pripremu za svečane zavjete u Splitu skupa s ostalim kandidatima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Misno slavlje i obred polaganja svečanih zavjeta predvodit će provincijski vikar dr. fra Miljenko Šteko. Pozivamo sve na ovaj važan događaj za našu mladu braću i cijelu Zajednicu. Našem fra Dariju u ime cijele župne zajednice čestitamo i želimo mir i ustrajnost na putu do svećeništva. Iduće godine, ako Bog da, fra Dario trebao bi biti zaređen za đakona, a prekogodine za svećenika. Tako se nadamo mladoj misi za dvije godine u D. Blatnici.

Top