SUSRETI POD HRASTOM NA ČERINU

Ovogodišnji Susreti posvećeni su književnom djelu fra Miljenka Stojića, književnika rođena u čerinskoj župi, a povod je njegov srebrni svećenički jubilej i nekoliko iznimno vrijednih knjiga koje je objavio u posljednje vrijeme. O piscima koji su živjeli na Čerinu govoriti fra Dario Dodig, čerinski župnik, a o književnom djelu Miljenka Stojića govorit će prof. dr. Šimun Musa, Zdravko Kordić, Marina Kljajo Radić, Ivan Zlopaša i Krešo Šego. Naravno, predstavit će se i sam autor.

 

U »Susretima pod hrastom« sudjelovat će i učenici Glazbene osnovne škole »Brotnjo«, a pjesme će čitati i program voditi Tina Laco.

Ovogodišnji program započinje svetom misom u srijedu 19. rujna u 18.00. Književni susret će se održati nakon sv. mise kod spomenika hrvatskim braniteljima na Čerinu.

Ova će manifestacija u budućnosti prerasti u tradicionalnu. Održavati će svake godine i uvijek će biti posvećeni djelu nekog od autora koji je rođen ili je živio u ovom kraju. Tema je napretek! Također planiramo redovito objaviti i knjižicu koja će biti plod Susreta. Susreti će vjerojatno povremeno obuhvaćati i šire kulturne teme, a ne samo književne.

DOBRO DOŠLI!

Top