Služena sv. Misa povodom početka školske godine

3. rujna 2012. u župnoj crkvi sv. Stjepana na Čerinu služena je sv. Misa i zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine, a nakon toga im je podijeljen raspored. Sudjelovali su svi đaci osnovne škole Čerin kojim ima oko 500 zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima.

 

 

Sv. Misu je predvodio fra Dario Dodig, a pjevanje s. Veronika Kvesić. Misna čitanja su imali roditelji i molitvu vjernika učenici škole Čerin.

U svojoj propovijedi koja je bila dijaloškog karaktera fra Dario je istaknuo kako je Isus posebno volio djecu i pozivao ih k sebi, zatim o važnosti slušanja i življenja riječi Božje, te o Isusovu pozivu prvim učenicima koji su bili spremni sve ostaviti u poći za Isusom. Stoga je važno, istaknuo je fra Dario, da i mi možemo poput brojnih ljudi od Starog zavjeta pa sve kroz povijest Crkve odgovoriti Isusu svojim životom: Evo me, Gospodine! Tebi pripadam, tvoj sam i tebi se stavljam na raspolaganje. Želim te slijediti poput tvojih prvih učenika.

Sv. Misa i zaziv Duha Svetoga za naše mlade srednjoškolce, roditelje, profesore i studente biti će u nedjelju, 16. rujna 2012. u 19 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana na Čerinu. Prije sv. Mise biti će mogućnost za sv. Ispovijed, a u 18,30 započet ćemo s molitvom sv. Krunice. Na sv. Misi će pjevati Franjevačka mladež Čerin.

 

 

 

 

Top