ZAJEDNICA VJERA I SVJETLO U ŽUPI ČERIN

 

U organizaciji svećenika, framaša i Franjevačkog Svjetovnog Reda koji djeluju u župi, župa Čerin je danas ugostila zajednicu Vjera i svjetlo.

To je međunarodni duhovni pokret koji okuplja osobe s invaliditetom, njihove roditelje i prijatelje. Udruga Susret iz Čitluka je član zajednice Vjera i svjetlo, te su tako odlučili javnosti predstaviti svoj rad, kako bi osobe s invaliditetom bile što bolje prihvaćene i uključene u život Crkve. U župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika  na Čerinu u 11 sati je slavljena sv. Misa koju je predvodio fra Tihomir Bazina, štićenici udruge Susret su ispred oltara izložili svoju sliku sa znakom Vjere i svjetla, te upalili svijeću sa svojim znakom. Osobe s invaliditetom su pratile čitače do ambona, a u pratnji naših Framaša prinijeli su darove pred oltar i pri tome naglasili svoju različitost od drugih, te apelirali na sav kršćanski puk da su oni naša braća i da zaslužuju svoje mjesto u Crkvi i društvu, a ne da budu skriveni i zaključani u svojim domovima.

Budući da je danas i Nedjelja dobrog pastira, fra Tihomir je u svojoj propovijedi istaknuo važnost molitve za nova, ali i postojeća duhovna zvanja. Također je na današnjoj svetoj Misi kršten novi član Crkve i naše župne zajednice, mala Sara. Na kraju misnog slavlja župljanima se ispred zajednice Vjera i svjetlo obratila Jasminka Vasilj, predsjednica Udruge Susret i majka osobe s invaliditetom. Ukratko je predstavila zajednicu Vjera i svjetlo, te sav puk pozvala na zajedničko druženje ispred župne crkve i zakusku koju su priredili članovi Franjevačkog Svjetovnog Reda uz svesrdnu pomoć nasih Framaša i ministranata. Nakon svete mise nastavljeno je druženje u hladovini ispred crkve.

Zajednica Vjera i svjetlo je zasigurno ovim posjetom ostvarila bit svoga postojanja, a to nam najbolje svjedoče osmjesi i radost na licima ove djece, ali i njihovih roditelja, a sve to na radost svima nama koji smo izmamili osmjehe na njihova lica i jedni drugima uljepšali ovaj dan.

Marijana Barbarić, OFS Čerin

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top