SVEĆENIČKO REĐENJE

U nedjelju, 29. lipnja 2014., na svetkovinu svetih Petra i Pavla, pod svečanom svetom misom u 18,00 sati u katedralnoj crkvi u Mostaru biskup mons. Ratko Perić zaredio je  za svećenike:

 

fra Gorana Azinovića iz Međugorja,

fra Daria Galića iz D. Blatnice (Čerin),

fra Hrvoja Miletića iz Sesveta,

fra Antonia Šakotu iz Čitluka,

don Antu Čarapinu iz Drežnice i

don Tomislava Zupca iz Služnja (Čitluk).

Uz Biskupa sv. Misu su suslavili provincijal fra Miljenko Šteko, župnici rodnih župa novoređenika i šesdesetak svećenika. Katedrala je bila premalena za mnoštvo rodbine i vjernika koji su došli na ovo svečano i radosno slavlje da Bogu zahvale za nove svećenike, ali isto tako da ga zamole za njihovu ustrajnost i vjernost.

Nakon ređenja, a pri kraju sv. Mise provincijal fra Miljenko Šteko je toplim i biranim riječima zahvalio Bogu, pa Biskupu za ređenje, s njim podijelio radost zbog Božjeg dara u ovim novim svećenicima, zahvalio posebno roditeljima za dragocjeni dar svojih sinova Bogu i Crkvi kao i za njihovu molitvu za ustrajnost na putu prema svećeništvu njihove djece  i zamolio ih da nastave s molitvom. Čestitao je novoređenicima i ohrabrio ih na putu svećeništva.

Nakon svete Mise nastavilo se slavlje čestitanjem novim svećenicima uz agape u katedralnoj dvorani, a onda se produžilo u noć u klaustru našeg mostarskog samostana, gdje se dar Božji u ovim novoređenicima slavio u bratskom ozračju uz mezu i pjesmu.

Naš župljanin, fra Dario Galić je rođen 25. studenoga 1987. u Mostaru od roditelja Vlade i Vesna rođ. Galić. Završio osnovnu i srednju ekonomsku školu u Čitluku. U postulaturu na Humcu stupio 25. rujna 2006. Franjevački habit obukao 15. srpnja  2007. na Humcu. Prve privremene zavjete položio 15. srpnja 2008. na Humcu.  Svečane zavjete položio 16. rujna 2012. u Mostaru. Teološko-filozofski studij  pohađao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je i diplomirao 2013. Primio sveti red đakonata 26. prosinca 2013. na Čerinu. Svećeničko ređenje je primio 29. lipnja 2014. u Mostaru. Kao duhovni pomoćnik djeluje na župi u Posušju. Njegova mlada misa će biti 20. srpnja 2014. u D. Blatnici u 11 sati. ŽELIMO MU BOŽJI BLAGOSLOV!

iskrene čestitke svim našim novoređenicima i Bog im dao mir i ustrajnost!

Više možete pročitati OVDJE.

Top