SVETKOVINA PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE NA ČERINU 2014.

Nakon redovitih sv. Misa u župi sv. Stjepana, blagoslova polja na starom groblju u G. V. Ograđeniku - Šušnjari, zavjetne sv. Mise na Trtlima, centralna sv. Misa na Tijelovo u župi je bila večernja sv. Misa u 19 sati na Čerinu.

 

Vrijeme je lijepo ugodno. Svijeta puna crkva i nešto vani, tu su i prvopričesnici i krizmanici. Veliki zbor zajedno s framašima pjeva, a sv. Misu predvodi fra Dario Dodig. U propovijedi župnik je naglasio važnost sv. Mise u životu kršćanina koja je ljekovita za dušu, hrana za duhovni život, te kako je potrebno sv. Misu slaviti, sudjelovati i živjeti.

Nakon sv. Mise uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Prva postaja je bila u crkvi s molitvama, druga postaja bila je kapelica sv. Ante u Čerinu, koja je za 150. godišnjicu župe obnovljena i blagoslovljena, treća postaja kod spomenika žrtvama rata i poraća, te četvrta postaja na vanjskom oltaru iznad župne crkve, gdje su vjernici dobili i blagoslov nad cijelom župom Čerin i svim obiteljima. Bilo je lijepo vidjeti kako narod Božji pobožno sudjeluje i iskazuje poklonstvo Spasitelju svijeta.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top