HODOČAŠĆE FSR-a ČERIN U BRESTOVSKO

16. lipnja poslije jutarnje sv. Mise na Čerinu, prema dogovoru i na kraju naših susreta prije ljetne stanke, odlučili smo poći kod sestara klarisa u Brestovsko u Bosnu, njihov jedini samostan u Bosni i Hercegovini.

Krenuli smo u 7,30 sa Čerina, trideset trećara zajedno sa duhovnim voditeljem fra Darijem. Uz put se molilo, pjevalo, družilo i razgovaralo. Cijeli dan je bio hladan i kišovit, ali to nas nije nimalo ometalo.

 

Oko podne smo stigli u Brestovsko, gdje su nas dočekali sestre klarise u kapelici i njihov kapelan fra Gabrijel. Odmah smo slavili sv. Misu, koju je predvodio fra Dario, koji je u propovijedi istaknuo veliki i svijetli lik sv. Klare koja nije dovoljno poznata u našim krajevima. Ta biljčica Božja, kako ju je sv. Franjo nazivao. U Bosni i Hercegovini jedina crkva njoj posvećena je u mjestu Bijača u župi sv. Ante na Humcu kraj Ljubuškog u Hercegovini.

Poslije smo otišli i veliku dvoranu gdje su nas dočekale i počastile sestre klarise i gdje su nam svjedočile o duhovnom zvanju i njihovu strogom životu, kada svaki dan sedam puta mole i potpuno se Bogu posvećuju. Od njih sedam sestara, dvije su iz Hercegovine. Jedna iz Gruda, jedna iz Uzarića, župa Široki Brijeg.

Bilo je to prelijepo iskustvo, obogaćenje našeg bratstva, djelo Duha Svetoga. Svi smo se zadovoljni vratili svojim kućama.

Neka nas sve zagovara sv. Klara Asiška!

Fotografije s hodočašća možete pogledati OVDJE.

Top