NOVOSTI IZ ŽUPE, NOVI BROJ GLASNIKA SV. STJEPANA

USKRSNI PONEDJELJAK, 21. travnja 2014.

Na Uskrsni ponedjeljak, 21. travnja 2014. godine na lokalitetu Podadrežanj u D.V. Ograđeniku kod spomen obilježja s početkom u 11 sati svetim misnim slavljem biti će obilježena 68. obljetnica pogibije petorice hrvatskih časnika i dočasnika 2. svjetskog rata, koje su zloglasne komunističke horde zvjerski ubile 1946. godine. Svojom krvlju to mjesto su posvetili hrabri hrvatski mučenici Marko Stojić, Ivan Juričić - Ćurdo, Jure Dodig, Franjo Miloš i Ivan Milićević – Milić.

Misno slavlje predvodit će fra Miljenko Mića Stojić.

 

 

 

SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI, Dubrovnik 2014.

Naši mladi koji su se prijavili kreću u subotu, 26. travnja 2014. u 5 sati (ujutro) ispred crkve na Čerinu.

 

 

 

 

 

PRVA SV. PRIČEST,  Čerin, 27. travnja 2014.

Biti će u 11 sati. Prvopričesnici trebaju doći najmanje pola sata prije sv. Mise pred crkvu radi procesije.

Prva sv. Ispovijed biti će u četvrtak, 24. travnja 2014. u 17,30 sati na Čerinu. Molimo prvopričesnike i roditelje da ostanu na sv. Misi i klanjanju kako bi se pripremili duhovno za ovaj veliki događaj u njihovu život.

 

 

 

POSVETA CRKVE I OLTARA NA ČERINU, 6. svibnja 2014. godine.

To je veliki događaj za našu župu. Pri kraju obnove župne crkve i u sklopu 150. godišnjice Župe, imat ćemo jedan veliki događaj kada će nas posjetiti i predvoditi sv. Misno slavlje i posvetu crkve i oltara naš mjesni biskup, msgr. Ratko Perić. To će biti u sklopu Trinaest utoraka sv. Anti 6. svibnja u 19 sati. Nakon sv. Mise pozivamo Trećare, Framaše, naše pjevače i sve koji su radili na obnovi crkve na zakusku u veliku dvoranu Pastoralnog centra na Čerinu.

 

 

 

 

Novi broj Glasnika sv. Stjepana možete preuzeti OVDJE.

Top