SUSRET RODITELJA KRIZMANIKA

Čerin, 1. travnja 2014.

 

Susret je započeo sv. Krunicom i sv. Ispovijedi u 18,30 sati, pobožnosti sv. Anti i sv. Misom u sklopu Trinaest utoraka, a potom je bila provjera znanja krizmanika i roditeljski   sastanak, gdje je župnik naglasio važne točke za sv. Krizmu koja je predviđena u našoj župi u subotu 24. svibnja 2014. u 10 sati. Ove godine naša župa ima 60 krizmanika osmih   razreda osnovne škole.

- Važan naglasak je stavljen na učenje predviđenog gradiva za sv. Krizmu.

- Duhovni život krizmanika: sudjelovanje na sv. Misi, pobožnost, molitva zajednička i osobna, uključivanje u život župne zajednice.

- Duhovna dimenzija sakramenta sv. Krizme (darovi Duha Svetoga), a ne materijalna.

- Najvažnija je roditeljska odgovornost, primjer, odgoj u istinskom kršćanskom duhu, te suradnja svećenika, vjeroučitelja i roditelja.

- Svi krizmanici i roditelji trebaju sudjelovati na obredima Velike subote, 19. travnja i svetkovini Tijelova s procesijom, 19. lipnja, kada će biti sv. Misa zahvalnica za školsku i vjeronaučnu godinu i dobivanje uspomena od sv. Krizme.

- S župnim vjeronaukom nije sve završilo, nego zapravo sve tek počinje u životu naših mladih. Zato im je potrebna pomoć u osobnoj izgradnji u dobre i čestite ljude i vjernike. Ako ne budu na tom radili, što će biti?

 

 

 

 

 

 

Top