Roditeljski sastanak prvopričesnika

Čerin, 25. ožujka 2014.

Večeras je u župnoj crkvi sv. Stjepana na Čerinu održan sastanak s roditeljima prvopričesnika.

 

PRVA SVETA PRIČEST biti će na Bijelu nedjelju, 27. travnja 2014. na Čerinu u 11 sati.

 

Ove godine imamo 64 prvopričesnika u župi (30 dječaka i 34 djevojčice). Naše prvopričesnike priprema kroz školski i župni vjeronauk s. Veronika Kvesić. Osim učenja molitava i vjerskih istina, važan je praktični život kršćanina. Obiteljska, zajednička i osobna molitva, sudjelovanje u sakramentalnom životu, nedjeljna sv. Misa, pobožnost i djela ljubavi i milosrđa. Roditelji su prvi učitelji u vjeri, a tek onda dolaze svećenici, časne sestre, odgojitelji i ostali. Ono što je još važno, a to je uključivanje u župne aktivnosti: pjevanje, čitanje, ministriranje, Frama, predmolenje sv. Krunice. Isto tako je važno da roditelji budu prvi u tom, i to korak ispred svoje djece, da primjerom im pokazuju.

Na kraju župnik je pozvao roditelje i prvopričesnike na sudjelovanje na Veliki četvrtak u Misi večernje Gospodnje i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu i na svetkovinu Tijelova u procesiji, kada će sudjelovati prvopričesnici, 19. lipnja. Svi roditelji i prvopričesnici su se odazvali.

Bilo ih je lijepo vidjeti u velikom broju na sv. Misu u povodu svetkovine Blagovijesti i pobožnosti trinaest utoraka sv. Anti.

 

Top