USKRSNA ČESTITKA

USKRSNUĆE JE TEMELJ NAŠE VJERE!

Onoga nedjeljnog jutra jedni su još trijumfirali nad Njegovom smrću i grobom. Drugi su razočarano odlazili, jer su im sve nade bile srušene.

Drugi su išli na grobu plakati, pa od suza nisu bili spremni da ga prepoznaju: "Ako si ti vrtlar, ako si ga uzeo, reci nam gdje si ga stavio!”, govorili su Nepoznatom… Drugi su opet u strahu govorili: „Utvara!”. Stražari s groba, kupljeni novcem starješina, tvrdili su: „Dok smo mi spavali, učenici su ga ukrali iz groba, neznamo gdje su ga stavili.”

Neki od učenika su svjedočili da su ga vidjeli živa, da im se pokazao i da je živ. Učenik Toma će ljutito govoriti: „Ne vjerujem, dok ne stavim prst svoj na mjesto čavala i ne opipam ranu na boku njegovom!”

Zbunjenost, nevjerica, optužbe miješale se s iznenađenjem i tihom, a onda sve glasnijom vjerom i jekom: „Isus je Živ, uskrsnuo je, doista je uskrsnuo!” Spasitelj svijeta ostaje s nama, zauvijek. I tako je to do danas i bit će do vječnosti. Aleluja!

Sretan vam Uskrs, draga braćo i sestre, uskrsnici! Aleluja. Na poseban način „Mir vama” drage obitelji, i vama koji nosite teške križeve života… Neka nam se srce napuni uskrsnom radošću, unatoč svih životnih križeva i iskušenja koje svatko od nas ima i nosi. Da možemo s Njime ići naprijed, u život koji je jači od smrti. Uskrsli Gospodin nam dolazi, pridružuje nam se i putuje s nama. „Pokazuje nam svoje ruke i bok”. Sjeda s nama za stol da nam razlomi Kruh i Riječ, da ga prepoznamo,da nas Njegova prisutnost obraduje, hrani i jača. On nas „šalje po svem svijetu propovijedati Evanđelje svemu stvorenju.” To je Božje Evanđelje Istine, Ljubavi, Pravde i Mira. To su Božji darovi Uskrsa. Primimo ih sa zahvalnošću i živimo u zajedništvu s Njime i braćom ljudima.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs

od fratara i časnih sestara sa Čerina

Top