ŽUPNI ZBOR SA ČERINA NA HODOČAŠĆU U BOKU KOTORSKU

Subota, 10. studenoga 2012. nakon jutarnje sv. Mise na Čerinu župni zbor na čelu sa s. Veronikom Kvesić i s. Monikom Matić i fra Dario Dodigom krenuo je put Boke u Crnoj Gori. Točno u podne smo stigli u Perast gdje nas je dočekao don Srećko Majić gdje smo se odmah prebacili na otočić Gospe od Škrpjela. Tu smo pozdravili Gospu i odmah slavili sv. Misu koju je predvodio fra Dario, a zbor sa sestrama pjevao i maloj i lijepoj crkvici. Potom nam je don Srećko pokazao i objasnio sve. Nakon toga zaputili smo se na ručak u negdašnjem franjevačkom samostanu i krenuli put Kotora.

Tamo nas je dočekao biskup Ilija Janjić koji nam je sve podrobno objasnio od katedrale, muzeja i riznice do crkve bl. Ozane Kotorske i biskupskog ordinarijata gdje smo i završili hodočašće i druženje.

Naš susret organiziramo oko blagdana sv. Cecilije zaštitnice pjevača. Tako smo uz molitvu i pjesmo krenuli put Hercegovine.

Nadamo se da je svima bilo na duhovnu izgradnju! Sv. Tripune, sv. Leopolde Bogdane Mandiću, bl. Ozana Kotorska, bl. Gracija iz Mua, bl. Julijan iz Bala – molite za nas!

Top