Proslava sv. Nikole Tavelića u Donjem Velikom Ograđeniku

U nedjelju, 18. studenoga kao je to dugogodišnji običaj (prva nedjelja po blagdanu) proslavlja se svetkovina sv. Nikole Tavelića u filijalnoj crkvi u Donjem Velikom Ograđeniku. Tako je to već od 1973. kada je crkva blagoslovljena. Za samu proslavu župljani D. V. Ograđenika su se pripravljali molitvom, pobožnostima i sakramentima.

Ovogodišnja zajednička tema je Godina vjere: 1. Vjera i život (fra Robert Jolić), 2. Obitelj žarište vjere (fra Dario Dodig) i 3. Svjedoci vjere (fra Slaven Brekalo). Vjernici su dosta dobro sudjelovali na pobožnostima sv. Krunice, pobožnosti sv. Nikoli Taveliću i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu, te pristupili sakramentu sv. Ispovijedi i slavili sv. Misu. Kroz ove dane duhovne priprave svojim pjevanjem uzveličali su misna slavlja domaći zbor i frama Čerin.

Svečano sv. Misno slavlje u nedjelju predvodio je fra Milan Lončar župnik iz Posušja. Prija sv. Mise bila je procesija s kipom sv. Nikole Tavelića oko crkve, a potom je uslijedila sv. Misa. U propovijedi fra Milan je istaknuo vjeru, postojanost sv. Nikole. Nije se bojao, nego je želio širiti kraljevstvo Božje po cijenu i vlastitog života. Bio je pravi učenik Gospodinov. I nam je putokaz, svjetionik i u današnje vrijeme kada nam treba svjedoka.

Sv. Nikola Taveliću, moli za nas!

Top