Proslavljen blagdan sv. Jeronima zaštitnika D.M. Ograđenika

U Donjem Malom Ograđeniku bilo je posebno svečano u nedjelju 30. rujna 2012. na blagdan sv. Jeronima zaštitnika crkve i blagoslova mrtvačnice koju su mještani izgradili.

Najprije sav vjernik puk se okupio pred mrtvačnicom gdje je počeo program. Prvi je nastupio Boro Šimović predsjednik MZ D. M. Ograđenik i zaseoka Barbarići koji su ukopnici Dugandžića groblja koji se i posebno zahvalio svima koji su pomogli da se mrtvačnica izgradi. Potom je s par riječi se obratio načelnik općine Čitluk Ino Jerkić koji je čestitao na zajedništvu i svemu što mještani rade i grade. Ono što će posebno biti upamćeno je baka Jela Dugandžić stogodišnjakinja koja je otvorila mrtvačnicu i nakon koje je fra Dario Dodig blagoslovio.

Potom u procesiji pjevajući litanije Svih Svetih uputili su se u crkvu gdje je svečano misno slavlje u povodu blagdana sv. Jeronima predvodio fra Miro Šego župnik iz Čitluka. On je istaknuo lik sv. Jeronima koji je i u poteškoćama znao biti Božji čovjek. Koji se posebno posvetio prevođenju Svetoga pisma kako bi se vjernici mogli upoznavati sa riječju Božjom. Na kraju fra Dario je zahvalio svima i čestitao na još jednom pothvatu i potaknuo da samo nastave u tom smjeru zajedno i za opće dobro svih mještana i župne zajednice. Poslije sv. Mise na platou ispred mrtvačnice dugo se ostalo u zajedništvu, pjesmi i tjelesnoj okrepi.

Top