TREĆARI U DOMU U STOCU

Srijeda, 1. lipnja 2016.

Danas u poslijepodnevnim satima Trećari iz naše župe i duhovni asistent fra Dario Dodig su posjetili Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom u Stocu. 

Trećari su u našoj župi organizirali akciju prikupljanja odjeće i hrane, te u dogovoru s ravnateljem Doma, danas su ih posjetili i odnijeli im prijeko potrebne stvari. U Domu je trenutno 150 štićenika o kojima se brinu medicinske sestre, njegovatelji, suradnici za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, te ostali. Trećare su dočekali štićenici i osoblje Doma, kojima su predali sve donešene stvari. Obišli su sve štićenike, razgovarali i družili se s njima.

Kroz Dom su organizirane različite jedinice: Centar za rehabilitaciju; Centar za radno-proizvodne aktivnosti; Centar za dnevni boravak - Hospis i Hospis – palijativne njege. U ove djelatnosti spadaju: smještaj odraslih, fizičkih ili mentalno invalidnih osoba sa trajnim smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju, pružanjeusluga zbrinjavanja, zdravstvene njege, dijagnosticiranja, rehabilitacije (medicinske, psihosocijalne), usluge dnevnog smještaja osoba sa invaliditetom i djece ometene u fizičkom ili psihičkom razvoju, osposobljavanje za radnu terapiju koja će zaokupiti pažnju,  rekreaciju i druge aktivnosti skladno sposobnostima, privremeno zbrinjavanje i ishrana osoba sa invaliditetom i drugih osoba, te kulturne, zabavne, sportske i druge aktivnosti.

Od srca se zahvaljujemo svim župljanima koji još jednom pokazali svoju dobrotu i pomogli nam u ovoj akciji, kako bismo barem malo olakšali život osoblju i štićenicima Doma!

Fotografije možete pogledati OVDJE.

 
Top