PROSLAVA TIJELOVA NA TRTLAMA

Četvrtak, 26. svibnja 2016. 

Tradicija proslave blagdana Tijelova kod Antina bunara na gorju Trtle nastavljena je i ove godine. Proslava blagdana započela je sv. Misom koju je predvodio fra Dario Dodig, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe Čerin, u suslavlju s fra Ferdom Bobanom, župnikom župe Gradnići, te župljanima Čerina, Gradnića, Kruševa, Ljutog Doca i njihovim gostima koji se svake godine okupljaju kod zavjetne kapelice, koju su 2005. godine izgradili Ante Vučić iz Gornje Blatnice i njegov prijatelj, pokojni Miljenko Barbarić Ćipo iz G.V. Ograđenika.

Nakon slavljenja sv. Mise, okupljeni su uživali u bogatoj ponudi jela i pića, ugodnim razgovorima, ali i u uzbudljivim natjecanjima u malom nogometu, utrci djece, bacanju kamena s ramena, potezanju konopa i šijavici.

Pobjednik utrke djece i mladih od Antina bunara do zavjetne kapelice na ovogodišnjem velikom pučkom veselju je Kristijan Sušac. Kristijan je najbrže istrčao zadanu dionicu i za to je nagrađen kipom sv. Ante. malonogometni turnir osvojila je ekipa Čmarevca, a ekipa iz istog mjesta osvojila je i natjecanje u potezanju konopa.

Uzbudljivo natjecanje u potezanju konopa privuklo je veliki broj gledatelja, a nakon pobijede u finalu ekipi Čmarevca uručen je pobjednički pehar i posebna nagrada, pečena svinja. Zanimljivo natjecanje ove godine bilo je i bacanje kamena s ramena, velik broj natjecatelja natjecao se u ovoj staroj tradicionalnoj igri, nekolicina njih bila je jako blizu pobjede, ali pobjedu u ovoj igri ponovno je odnio Marijan Barbarić.

Posljednje, ali ništa manje zanimljivo, natjecanje bilo je šijanje u kojem su pobjedu odnijeli Gojko Barbarić i njegova ekipa. Posljednja igra uz pobjednički pehar kao glavnu nagradu uključivala je i pršut.

Veliko pučko veselje na Trtlama bilo je prilika za da se uz tradicionalne igre, pjesmu i veselje obnove prijateljstva, ali i da započnu nova, što je posebnost proslave Tijelova na gorju Trtle.

brotnjo.info

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top