BLAGOSLOVLJENA I OTVORENA DVORANA OŠ ČERIN

 
Čerin, 22. svibnja 2016.
Svečanosti obilježavanja 24 svibnja, Dana općine Čitluk, u nedjelju su nastavljene u Čerinu gdje je, u nazočnosti brojnih učenika, roditelja, nastavnika, mještana i brojnih uzvanika, svečano otvorena obnovljena športska dvorana OŠ Čerin, za čiju je obnovu Vlada HNŽ osigurala 120.000 KM. Svečanim presijecanjem vrpce dvoranu su otvorili čitlučki načelnik Ivo Jerkić i dopredsjednik Skupštine HNŽ Tomislav Martinović.

Osim što će moderno uređena i opremljena dvorana služiti učenicima i nastavnicima za izvođenje nastave tjelese kulture, koristit će se i za održavanje sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih aktivnosti mjesne zajednice.

Na početku te svečanosti čerinski župnik i dekan Broćanskog dekanata fra Dario Dodig zazvao je Božji blagoslov na dvoranu i sve koji će se njom služiti, a potom se nazočnima obratio čitlučki načelnik Ivo Jerkić. On je zahvalio Tomislavu Martinoviću i Vladi HNŽ na odobrenim sredstvima za obnovu dvorane koja će imati višenamjenski karakter, kao i svima koji su sudjelovali u realizaciji tog te najavio nove projekte.

Obraćajući se slavljenicima, dopredsjednik Skupštine HNŽ Tomislav Martinović izrazio je zadovoljstvo što je dvorana obnovljena u rekordnom roku od pola godine te zahvalio svima koji su dali ideju za njezinu obnovu, što je Vlada HNŽ prihvatila i osigurala sredstva. Martinović je najavio kako će se uskoro u obnovljenoj zgradi u Čitluku ponovno otvoriti Općinski sud koji je prije dvanaest godina nepravedno preseljen u Mostar. Kazao je, također, kako će se u sklopu projekta energetske učinkovitosti uskoro početi obnavljati i zgrada OŠ fra Didaka Buntića u Čitluk, za što je u županijskom proračunu planirano nešto više od 500.000 KM. 

U sklopu tog programa predsjednica ŠO Silvana Smoljan uručila je pohvalnice odličnim učenicima, a posebno priznanje uručela je i Mariji Glamuzina, učenici generacije OŠ Čerin. Na svečanosti je fra Andrija Nikić ravnatelju OŠ Čerin Peri Petrušiću uručio tridesetak vrijednih knjiga za školsku knjižnicu pri čemu je istaknuo da je „škola bez knjige kao čovjek bez duše“, a potom su članovi HKK Brotnjo školi uručili veći broj košarkaških lopti. Svojim nastupom program su uveličali čerinski karataši, recitatori, Ograđenički bećari i članovi Velikog zbora OŠ Čerin, kojeg je znalački pripremila nastavnica Ignacija Sušac.

brotnjo.info

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top