ODRŽANA "24 SATA ZA GOSPODINA" U ŽUPI ČERIN

Čerin, petak, 4. - subota 5. ožujka 2016.

Papina inicijativa „24 sata za Gospodina“ se slavila u petak i subotu prije četvrtog tjedna korizme diljem svijeta, tako i u našoj župi.

Papina želja je da se vraćamo sakramentu Pomirenja i kroz to iskustvo ponovo otkrivamo put povratka Gospodinu, živeći trenutak intenzivne molitve i pronalazeći značenje u svojim životima.

U našoj župi program je započeo u petak, 4. ožujka 2016. u 18 sati. Najprije Put križa, zatim sv. Misa koju je slavio župnik fra Dario Dodig u prepunoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika na Čerinu. Nakon toga je uslijedila priprema za sv. Ispovijed, i ispovijedanje i duhovni razgovori sa svećenicima do pola noći. U 22 sata je počelo Čašćenje križa Gospodinova, a od 23 do 6:30 sati Klanjane Presvetom Oltarskom Sakramentu. Kroz cijelu noć na Klanjanju su sudjelovali svećenici, župljani i skupine koje djeluju u župi. Nakon jutarnje Mise uslijedilo je čitanje Biblije, zatim Klanjanje do 15 sati, kada se molila Krunica Božanskog milosrđa.

Ova inicijativa završena je svečanom sv. Misom u 18 sati koju je slavio fra Tihomir Bazina uz suslavlje fra Daria Dodiga, a svojim pjevanjem uveličala Frama. U svojoj propovijedi fra Tihomir je naglasio koliko je bitna poniznost u našem životu, i pozvao nas sve da budemo kao carinik, koji se smatrao grešnikom i tražio oprost, a ne umišljeni kao farizej.

Inicijativa "24 sata za Gospodina" je u našoj župi veoma lijepo protekla i s velikim odazivom naših župljana.

Od srca se zahvaljujemo svima na odazivu i sudjelovanju u cijelom programu ove papine inicijative!

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top