NAŠA ŽUPLJANKA GOJANA KORAĆ PRISTUPILA REDU SV. KLARE

Split, 4. listopada 2015.

Naša župljanka Gojana Korać u nedjelju 4. listopada, na svetkovinu sv. Franje, pristupila je redu sv. Klare u samostanu u Splitu.

Gojana Korać, rođena 7. travnja 1998. iz Hamzića, od oca Vlade i majke Jasminke rođ. Bogdan proteklog tjedna pristupila je redu sv. Klare u Splitu. Gojana je osnovnu školu pohađala u Čerinu, a srednju medicinsku u Mostaru. Sa svojih šesnaest godina osjetila je duhovni poziv. Odlazi u red časnih sestara u Mostar u listopadu 2014. god. U travnju ove godine boravi tri dana u samostanu sv. Klare u Splitu. Tada donosi odluku o pristupanju tom redu. U nedjelju, 4. listopada 2015. godine na svetkovinu sv. Franje napušta svoje rodno mjesto.

U rodnoj kući u Hamzićima upriličen je oproštajni ručak i ispraćaj kojemu je nazočio i župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika, fra Dario Dodig. U pratnji roditelja, prijatelja i župnika srdačno je dočekana u samostanu sv. Klare u Splitu. Potom je uslijedila sv. Misa i svečani blagoslov primanja Gojane u klauzuru. 

Nakon srdačnog dočeka i skromne zakuske, ponosni roditelji otišli su svome domu, a njihova Gojana ostaje u samostanu na ponos svoje župne zajednice i cijeloga Brotnja. 

Neka je dragi Bog blagoslovi na njezinom putu!

Video ulaska u samostan možete pogledati

.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top