SVETKOVINA TIJELOVA NA ČERINU

Četvrtak, 4. lipnja 2015.

Nakon dnevnih sv. Misa, svečana sv. Misa s procesijom je bila u 19 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana na Čerinu.

Ovo svečano misno slavlje u prepunoj župnoj crkvi, koja je bila tijesna za sve vjernike, predvodio je naš otac biskup msgr. Ratko Perić, a koncelebrirali su fra Dario Dodig i don Tomislav Ljuban. Svečano misno slavlje i procesiju svojim pjevanjem su uveličali Veliki župni zbor i Frama, pod vodstvom fra Tihomira Bazine.

U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup je rekao kako je Isus nahranio mnoštvo s pet kruhova i 2 ribe, drugom prilikom sa sedam kruhova i  nekoliko riba, ne da bi ljudima pokazao da se ne moraju brinuti za sebe, nego da im pokaže Očevu ljubav. Svi ljudi bi trebali sa svojih deset prstiju raditi i boriti se za svoj kruh svagdanji.

Ova sv. Misa je ujedno bila i Misa zahvalnica za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, a prvopričesnici su donijeli korpe s laticama cvijeća koje su u procesiji bacali ispred Presvetog.

Nakon sv. Mise uslijedila je procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Prva postaja je bila kapelica sv. Ante na Čerinu, druga postaja kod velebnog spomenika ispod župne crkve, treća postaja na vanjskom oltaru iznad župne crkve, četvrta ispred župne crkve. Zatim je Presveti Oltarski Sakrament vraćen u crkvu, gdje je biskup udijelio završni blagoslov.

Bilo je lijepo vidjeti da kao zajednica toliki narod pobožno sudjeluje i iskazuje svoje poklonstvo Spasitelju svijeta.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

 

 

 

 

 

Top