PROSLAVA SV. JERONIMA U D. M. OGRAĐENIKU

Naime već duže vrijeme mještani razmišljaju o obnovi filijalne crkvice sv. Jeronima koja je se nalazila u dosta lošem stanju. Tako se pristupilo njezinoj obnovi odnosno proširenju od sakristije, oltarskog dijela, prednjeg dijela crkve, izgradnje kora i izgradnje predvorja.

Obnova crkve je počela 25. srpnja 2014. Izvođenje radova dobila je građevinska firma Pehar s Tromeđe. Prvi dio radova su grubi radovi rušenja, proširenja i krovne deke koja je izlivena 13. rujna 2014. u vrijednosti 55000 KM. Slijedeći dio je naručivanje i postavljanje otvora, pa izolacija krov, te izrada unutarnja i vanjska.

Prvu sv. Misu u crkvi sv. Jeronima proslavili smo u nedjelju. A posebno svečano je bilo na blagdan zaštitnika crkve sv. Jeronima u D. M. Ograđeniku. Sve je započelo molitveno sakramentalnim programom. Sv. Ispovijed, sv. Krunica i svečano misno slavlje koje je predvodio fra Ivan Ševo, provincijski vikar koji je u svoj propovijedi govorio o radu, marljivosti, mukotrpnu životu, baš kako je to činio sv. Jeronim koji je uložio dosta napora da prevede Sveto pismo kako bi bilo što dostupnije narodu Božjem. Svijeta je bila puna crkva i dosta svijeta je ostalo i vani. Na licu i u razgovoru mogli se čuti zadovoljstvo i radost zbog proširenja i obnove crkve koja je već sada u svojim konturama uspjela.

Poslije sv. Mise uslijedilo je pučko veselje ispred crkve gdje su se mještani zadržali u razgovoru i pjesmi.

Neka nas sve prati zagovor sv. Jeronima u ovom plemenitom naumu!

Top