PROSLAVA SV. FRANJE U D. BLATNICI

U našoj župi sv. Stjepana imamo lijepu velebnu filijalnu crkvu sv. Franje Asiškoga. Tako smo pred blagdan sv. Franje imali Trodnevnicu kao duhovnu pripravu za proslavu koju slavimo nedjelju po blagdanu. U Trodnevnici 2.- 4. listopada smo se pripremali kroz teme iz života sv. Franje koje su predvodili fra Antonio Šakota iz Mostara, mladomisnik, naš fra Slaven Brekalo i fra Danko Perutina iz Čitluka. Oni su približili lik i djelo ovog velikog sveca i njegova života iz kojega možemo crpiti snagu za život kao i slijediti put Isusa Krista našega Gospodina. Prije sv. Mise bila je sv. Ispovijed, sv. Krunica i pobožnost sv. Franji, a nakon sv. Mise klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na sami dan, u nedjelju 6. listopada svečana sv. Misa bila je u 11 sati koju je predvodio fra Tomislav Sablje sa Humca. Prije sv. Mise bila je procesija s kipom sv. Franje oko crkve s pjevanjem litanija. Fra Tomislav je u propovijedi istaknuo kako je sv. Franjo slušao glas Božji i odazvao se riječima: Evo me, Gospodine! Tebi se stavljam potpuno na raspolaganje. Valja i nama slijediti glas Božji i primjer ovog velikog sveca.

Sv. Franjo brani i zagovaraj nas kod Boga!

Na Čerinu imali smo 3. listopada Uočnicu sv. Franje i nakon sv. Mise Tranzitus (Obred preminuća sv. Franje), a na sami blagdan svečanu večernju sv. Misu i nakon nje čašćenje za sve u velikoj dvorani Pastoralnog centra.

Top