OBRED PRIMANJA I OBEĆANJA U FRAMI ČERIN

Nedjelja, 29. studenoga 2015.

Na prvu nedjelju došašća, 29. studenoga 2015.  u našem bratstvu, pod večernjom Svetom misom, upriličen je obred primanja u bratstvo, prvih obećanja i obnove obećanja.

Framaši su se za ovaj događaj pripremali na različite načine, a posebno možemo izdvojiti našu zajedničku duhovnu obnovu pod geslom „Gospodine, učini me oruđem svoga mira“, koje je ujedno i geslo ovog obreda.

Ove godine u naše bratstvo je primljeno dvadeset i sedam članova, svoja prva obećanja dalo je dvadeset i devet framaša, a pedeset i devet  je obnovilo svoja obećanja.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Slaven Brekalo, nacionalni duhovni asistent, u koncelebraciji sa svećenicima iz naše župne zajednice te duhovnim asistentima bratstava koja su došla zajedno s nama podijeliti radost ovog posebnog događaja. Među njima su bratstva iz Bukovice, Čitluka, Gradnića, Humca, Međugorja, Mostara, Posuškog Graca, Ružića i Širokog Brijega.

Posebno hvala glazbenoj sekciji bratstva iz Širokog Brijega, koji su svojom pjesmom uveličali ovo misno slavlje. Nakon Svete mise, uputili smo se u pastoralni centar, gdje smo nastavili druženje uz zakusku i pjesmu.

Hvala našem duhovnom asistentu fra Tihomiru, koji se također potrudio da sve protekne u najboljem redu. Hvala našim roditeljima na strpljenju i razumijevanju, te svim framašima, koji su na bilo koji način doprinijeli da ovaj događaj prođe lijepo i dostojanstveno!

Mir i dobro!

Frama Čerin

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top