PROSLAVA SV. ILIJE NA GRADINI

Mještani Donjeg Malog Ograđenika i zaseoka Barbarići, te njihovi gosti u nedjelju, 20. srpnja  su na vidikovcu Gradina proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika.

Blagdan sv. Ilije proslavljen je svečano sv. Misom u 19 sati kod zvonika i zavjetne kapelice, bogatim kulturno-zabavnim programom i ugodnim druženjem uz pjesmu, ples i obilatu trpezu. Program obilježavanja sv. Ilije na Gradini započeo je molitvom krunice, a nastavljen je svetom Misom koju je predvodio fra Ivan Landeka ml. u suslavlju s dekanom Broćanskog dekanata fra Dariom Dodigom, fra Miljenkom Mikom Stojićem i okupljenim pukom.

Nakon Mise uslijedilo je druženje na obližnjem terenu RŠC Gradina, koje je započelo blagoslovom koji je na okupljene i pripremljenu hranu zazvao fra Dario Dodig.

U zabavnom programu nastupili su: HKUD „Donji Ograđenici“ Donji Veliki Ograđenik, HKUD „Didak“ župa Gradnići, muška i ženska pjevačka skupina HKUD „Brotnjo“ Čitluk, članice Frame Čerin koja je pjesmom uveličala i misno slavlje, izvorne pjevačke skupine, svirači na narodnim instrumentima, grupa „Stari svat“ i gošća večeri Maja Milićević.

Za sinoćnju zabavu organizatori su osigurali bogate nagrade za tombolu čiji je prihod od prodaje namijenjen za rekonstrukciju crkve sv. Jeronima u Donjem Malom Ograđeniku. A novac za rekonstrukciju crkve sv. Jeronima sinoć je prikupljan i prodajom knjige „Demografske značajke župe Čerin 1900 -1953“ autora dr.sc. Žarka Dugandžića, knjige „Zgode i nezgode malog Jerke“ i slikovnice „Fra Didak Buntić – otac sirotinje“ autora Pere Petrušića.

Zabavni dio programa proslave sv. Ilije na Gradini vodila je Marina Barbarić koja je na početku programa pročitala stihove svoje pjesme „Gradina“.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top