OBILJEŽENA 69. OBLJETNICA STRADANJA NA PODADREŽNJU

Ponedjeljak, 6.  travnja 2015.

Na Uskrsni ponedjeljak, u kapelici pokraj spomenika petorici hrvatskih časnika i dočasnika iz Drugog svjetskog rata na Podadrežnju slavljena je sv. Misa, koju je predvodio fra Dario Dodig, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika - Čerin.

Ovim misnim slavljem obilježena je 69. obljetnica stradanja Marka Stojića, Ivana Juričića - Ćurde, Jure Dodiga, Franje Miloša i Ivana Milićevića – Milića.

Započinjući svoju propovijed na mjestu stradanja u Donjem Velikom Ograđeniku fra Dario Dodig je kazao kako su žene koje su prve stigle na grob nakon Isusova uskrsnuća zapravo prve navjestiteljice Božjeg spasenja te da su klanjajući se Isusu kao jedinom Bogu ove žene Spasitelju koji je pobijedio smrt iskazale najveće poštovanje.

Braćo i sestre to je potrebno i u našim životima. Da cijelim bićem, dušom i tijelom kroz svakdanji život poklonimo se i mi Gospodinu i da Mu se klanjamo cijeloga života… kazao je u dijelu svoje propovijedi fra Dario Dodig.

Nakon misnog slavlja, kojeg je pjesmom uveličala Frama Čerin, na spomen obilježje poginulima vijenac su položili načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić. Uz načelnika općine Čitluk i predsjednika OV Čitluk vijence u čast poginulima položili su predstavnici Udruge Hrvatske domovinske vojske - Čitluk, Mladeži HDZ BiH – Čitluk i predstavnici MZ Donji Veliki Ograđenik.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Top