PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. STJEPANA I 150. OBLJETNICA ŽUPE ČERIN (FOTOGRAFIJE)

Nakon trodnevne duhovne priprave kojoj je nazočilo tisuće vjernika, danas  smo u župi Čerin na veličanstven i dostojanstven način proslavili blagdan sv. Stjepana prvomučenika, nebeskog zaštitnika naše župe Čerin i jubilarnu 150. obljetnicu  njezina postojanja.

Opširnije:PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. STJEPANA I 150. OBLJETNICA ŽUPE ČERIN (FOTOGRAFIJE)

Blagoslovljene najstarije klasične orgulje u Hercegovini

U čerinskoj župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika jučer su blagoslovljene najstarije klasične orgulje u Hercegovini koje je Čerinjanima darovala župna zajednica iz austrijskog Knittefelda. Na početku pučke mise darovane orgulje blagoslovio je čerinski župnik fra Dario Dodig, nakon čega je Johann Trummer, svestrani austrijski klerik i strastveni orguljaš, na orguljama odsvirao jednu Bachovu skladbu.

Opširnije:Blagoslovljene najstarije klasične orgulje u Hercegovini

Web stranica Župe Čerin

Poštovani čitatelji, predstavljamo vam novu web stranicu Župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin. Na adresi www.zupacerin.info župljani Čerina moći će pronaći župne obavijesti, najave, kao i sve druge zanimljive informacije iz života Župe.

Nadamo se da ćete redovito posjećivati stranicu Župe Čerin te se informirati o svemu što se događa u našoj zajednici.

IZABRAN 266. PAPA FRANJO

Za mene su ovo ponovno bile duhovne vježbe u kojima sam doživio Crkvu iznutra, onu koja je sasvim nešto drugo od onog što svjetovni mediji objavljuju. Katolička crkva nije vezana ni za kontinent ni za narod. I to je upravo odisalo kroz cijelo vrijeme naših razmišljanja i kroz vrijeme izbora.

Opširnije:IZABRAN 266. PAPA FRANJO
Top