PODIJELJEN SAKRAMENT SVETE KRIZME

Ispis

 

Jučer, 9. lipnja 2018. u našoj župi na koncelebriranoj svetoj Misi sakramentu svete Krizme pristupilo je 20 krizmanika iz župe Čerin. Sv. Krizma ove je godine zbog kiše i nevremena slavljena u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika umjesto na vanjskom oltaru.

Na svečanoj sv. Misi sakrament svete Potvrde podijelio je mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić, koji je i predslavio svetu Misu uz suslavlje župnika fra Tihomira Bazine i ostalih svećenika, te uz asistenciju fra Hrvoja Miletića. Ovu svečanost svojim pjevanjem uveličao je Veliki župni zbor sv. Stjepana pod vodstvom prof. Katje Krolo - Šarac. 

Krizmanike je  za ovaj veliki događaj pripremao župnik fra Tihomir Bazina tijekom cijele školske godine kako bi bili prikladno poučeni o vjeri i sposobni svojevoljno i svjesno obnoviti krsna obećanja.

Svečana sv. Misa započela je procesijom, najprije krizmanici i kumovi, a iza njih biskup Perić, ostali svećenici i ministranti.

Na početku misnog slavlja krizmanici i župnik fra Tihomir su pozdravili biskupa i uputili mu srdačne riječi dobrodošlice.

Poslije propovijedi, biskup je pozvao krizmanike da se odreknu grijeha, ispovijede vjeru u Isusa Krista i Crkvu, a zatim je  sakramentu sv. Krizme pristupilo 9 krizmanica i 11 krizmanika. 

Na kraju svete Mise na udijeljenom sakramentu svete Krizme biskupu Periću su se zahvalili roditelji krizmanika uz prigodne darove, a biskup je nad sve prisutne zazvao Božji blagoslov.

Fotografije možete pogledati OVDJE.