FRANJEVAČKI POSTULANTI I NOVACI U NAŠOJ ŽUPI

 

Nedjelja Dobroga pastira - Molitva za duhovna zvanja

Čerin, 22. travnja 2018.

Danas, u nedjelju Dobroga pastira, našu župu su posjetili franjevački postulanti i novaci zajedno s meštrom novaka fra Stankom Mabićem. Fra Stanko Mabić je predvodio svetu misu uz suslavlje župnika fra Tihomira Bazine. Postulanti i novaci su čitali misna čitanja, a Veliki zbor sv. Stjepana pod vodstvom prof. Katje Krolo-Šarac je svojom pjesmom uveličao ovo misno slavlje.

U propovijedi fra Stanko je na primjeru ovce i pastira objasnio kako nam je Gospodin darovao slobodnu volju i kako je uvijek na nama ljudima da izaberemo pravi put.
Ovca, životinja koja baš izgleda kao da nema slobodnu volju, koja mora slušati i biti vođena pastirom pobjegla je kroz rupu i odvojila se od stada. Misleći kako je slobodna, trčala je po livadama i brdima sve dok je nije napao čopor vukova. Bježeći od vukova, spasila se čuvši zov svog pastira. Poslije ovog događaja su savjetovali pastira da zatvori rupu kroz koju je ovca pobjegla, ali on je bio siguran da sad nema potrebe. Tako je i s nama ljudima, Gospodin nam ostavlja slobodu, slobodnu volju, On nas ne zarobljava. 
Fra Stanko je naglasio to da nas je Gospodin poznavao i prije rođenja, još u majčinoj utrobi nas je odabrao. Ne biramo mi Njega, nego On bira nas, naše je da se otvorimo, odazovemo. Samo čovjek može Bogu reći DA ili NE, sva druga bića vrše volju Njegovu. Iziđimo u prirodu u tišinu i čut ćemo što nam govori Gospodin. 
 
Na kraju svete mise postulanti i novaci su nas upoznali s početnom formacijom i životom u postulaturi i novicijatu. Čuli smo i njihova svjedočanstva o Božjem pozivu i njihovu dosadašnjem franjevačkom putu. Na kraju svete mise fra Tihomir se zahvalio fra Stanku, postulantima i novacima na dolasku u našu župu, te pozvao sve župljane na molitvu za sva postojeća, a pogotovo za nova duhovna zvanja.
 
Fotografije sa svete mise možete pogledati OVDJE.

Video

    

            

       

Župa Svetog Stjepana Prvomučenika

Top