NEDJELJA DOBROGA PASTIRA

 

“Žetva je velika, a radnika malo...”

U nedjelju, 22. travnja, je Nedjelja Dobroga pastira. To je ujedno nedjelja kada na poseban način molimo za nova duhovna zvanja.

U našu župu dolaze naši franjevački postulanti i novaci zajedno s meštrom novaka fra Stankom Mabićem koji će predvoditi svetu misu u župnoj crkvi u 11 sati. Postulanti i novaci će nas upoznati s početnom formacijom i životom u postulaturi i novicijatu. Također ćemo čuti i neka njihova svjedočanstva. 

Sve vas, a posebno mlade, pozivamo na ovu svetu misu. Uključite njih u svoje molitve, kao i postojeća duhovna zvanja, a taj dan ćemo na poseban način moliti za nova duhovna zvanja.

Pod pojmom „duhovna zvanja“ redovito se misli na osobe koje u Crkvi obnašaju predvodničku (tj. pastirsku) službu: papu, biskupe, svećenike i đakone; a isto tako i na specifične oblike evanđeoskog života raznih redovničkih zajednicâ.

Moliti za duhovna zvanja u tom smislu jako je bitno, budući da su svakoj zajednici vjernikâ potrebni iskreno posvećeni predvodnici koji, ostavljajući sve, čitav svoj život radikalno polažu u Krista. Međutim, pri tome se ne smije zaboraviti da je životni poziv svakog kršćanina u sebi duhovno zvanje. To je iz slike Isusa Dobrog Pastira i njegova stada potpuno jasno.

,,Ja sam Dobri Pastir. Dobri Pastir život svoj daje za svoje ovce. Poznajem svoje ovce i one poznaju mene, kao što Otac poznaje mene i ja poznajem Oca i život svoj polažem za njih.”

Video

    

            

       

Župa Svetog Stjepana Prvomučenika

Top