SVIBANJSKA POBOŽNOST

 

Dva su mjeseca u godini koje na poseban način zovemo Marijinim mjesecima, svibanj i listopad, kada posebno častimo Majku Božju. 

Mjesec svibanj poklanjamo i posvećujemo Mariji kao izraz odanosti i poštovanja prema Majci našega Spasitelja i našoj vlastitoj Majci koja ničije molbe ne odbija jer u nama gleda svoju djecu. Marijina uloga u povijesti spasenja je veličanstvena: Isus, Spasitelj i Sin Božji, rođen je od Presvete Marije radi našega spasenja. Idemo prema Kristu zajedno s Gospom.

Neka nam u tome posebno pomogne molitva Krunice, jer su njezina otajstva vrlo jednostavna, i ujedno beskrajno duboka, i ona su otajstva našega života, osobnoga i života naših obitelji, naših gradova, naše zemlje, Crkve i svijeta.

Povjerimo Njoj da vodi naše korake ovim nestalnim zemaljskim životom, te da nam pomogne da budemo istinski prijatelji njezina Sina i odvažni graditelji njegova Kraljevstvu u svijetu. 

U našoj župi, u župnoj crkvi svaku večer, osim subote i nedjelje, molit ćemo krunicu u 18:30, a u 19 sati slaviti svetu misu.
U filijalnim crkvama molitva krunice je također u 18:30 sati. 
Pozivamo vas na sudjelovanje u ovoj pobožnosti, kao i na molitvu krunice u vašim obiteljima kroz ovo vrijeme. 

Video

    

            

       

Župa Svetog Stjepana Prvomučenika

Top