UZAŠAŠĆE - SPASOVO

 

Četvrtak, 10. svibnja 2018.

Uzašašće ili Spasovo je kršćanski blagdan koji se slavi 40 dana poslije Uskrsa.

Prema Bibliji, Isus je 40 dana poslije uskrsnuća ostao na zemlji. Na četrdeseti dan javio se svojim učenicima u Jeruzalemu. Rekao im je, da ostanu u gradu i čekaju dolazak Duha Svetoga. Zatim ih je poveo na Maslinsku goru. Tamo je podigao ruke i blagoslovio ih. I počeo uzlaziti na nebo, a oblak ga je zaklonio i više ga nisu vidjeli. Isus je uzašao na nebo, gdje sjedi s desna Bogu Ocu. Dok su apostoli gledali na nebo, pokazala su im se dva anđela u bijelim haljinama i rekli: „Ovaj Isus, koji je uzašao na nebo, tako će opet doći, kao što ste vidjeli da je otišao na nebo.”

"Uzašao je na nebo". Vratio se k Ocu, ali nije nas ostavio: s nama je, među nama je - poruka je to svetkovine UZAŠAŠĆA. Krist je doduše uzašao na nebo, ali nas nije ostavio. On nas je spasio. Rekao je: "Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta…!" Pokazao nam je tko smo, što smo i kamo idemo? Tko s Bogom živi, s Bogom će biti u vječnosti i radovati se i uživati…

Koliko budemo svojim životom Kristu sličniji, toliko će i naš uspon prema nebu biti lakši. Uzašašće je Isusovo potvrdilo i opravdalo naš kršćanski optimizam. Živimo radosno u svojoj vjeri, jer ne ostajemo na zemlji. Ovdje smo kratko.

Događaj uzašašća jedna je od temeljnih istina našega kršćanstva, jedan od stupova-nosača našega života.

Sutra ćemo u našoj župi slaviti sv. Mise po sljedećem rasporedu:

- Čerin 8 i 19 sati;
- D. M. Ograđenik u 8 sati;
- D. Blatnica u 9:30 sati;
- D. V. Ograđenik u 9,30 sati.
Blagoslov polja: G. V. Ograđenik - Podišta u 11 sati.

Video

    

            

       

Župa Svetog Stjepana Prvomučenika

Top