Blagoslovljen kip sv. Ivana Krstitelja u groblju Elezovac; Svitnjak na Ozrenu

U nedjelju 24. lipnja 2012. na groblju Elezovac u Hamzićima blagoslovljen je kip sv. Ivana Krstitelja, na svečanoj svetoj misi u 11 sati. Misno slavlje predvodio je fra Gojko Zovko uz koncelebraciju čerinskog vikara fra Ignacija Alerića. Fra Gojko je sin ove župe i ovog sela, koji je sada na službi kao voditelj katoličke misije u Bernu. Priprema za sami Ivandan započeli su mladi navečer u subotu 23. lipnja paljenjem Ivandanjskih krjesova po brdima.

Tako je se jedna skupina mladića uputila na najveće brdo u Brotnju Ozren gdje je nedavno postavljen i blagoslovljen križ i zapalila Ivandanjski svitnjak koji je bio vidljiv cijelom Brotnju.

Na brdu Ozren stoji križ koji  štiti i daje vjernicima župe Čerin posebnu duhovnu snagu i vjeru u bolju budućnost našega ispaćenog hrvatskog naroda, a u podnožju polja, u groblju,  u blizini izvora Lukoća stoji kip sv. Ivana Krstitelja koji čuva izvor i tjelesa naših pradjedova do susreta u vječnosti. Inače mještani župe Čerin mogu se pohvaliti već dugogodišnjom obnovom grobalja u župi Čerin kojih ima 15. Sada je svako na svoj način pretvoreno u oazu mira i molitve.

Top